English
version


 
Neka ovo bude vaša početna stranica.
Stavite ovu stranicu u Favorites.
Niti kiša nije pokvarila raspoloženje na 31. Susretima


Tradicionalni Susreti radnika u grafičkoj i nakladničkoj djelatnosti Hrvatske, predivan je događaj. Susreti se pamte i doživljavaju s najvećom ljubavi i željom za ponovnim dolaskom. Na njima se okupljaju radnici različitih profila, zanimanja i dobi, na kojima se bolje upoznajemo, stvaramo nova prijateljstva, družimo, natječemo i zabavljamo na sebi svojstven način. I ovaj put u Umagu bio je to najveći skup radnika naše djelatnosti na jednom mjestu, gdje se sve odvija po zacrtanom planu i programu, s voljom i zadovoljstvom.
Najveći broj sudionika u Umag je došao vlastitim prijevozom (automobil), uz više autobusa iz Čakovca, Garešnice, Splita, te Ludbrega i Zagreba. Posebno je bilo zanimljivo »putešestvije« autobusa na kat koji je krenuo iz Garešnice, Začretja i Svete Nedelje, u organizaciji Rotoplasta, koji je prije dvije godine postao većinskim vlasnikom Bakrotiska iz Garešnice, a nedugo i Hon-Inga iz Začretja.
Sportska natjecanja održana su u 11 disciplina a na terenima se igrala čvrsta igra. Sudionici su se srčano borili bez predaje i uopće se nisu obazirali na kišu koja je uporno padala čitavo vrijeme. 
Prehrana je bila organizirana prema hotelskom smještaju, a zajedničko druženje uz pjesmu i ples do zore, zbog lošeg vremena, odvijalo se svake večeri u hotelima prema smještaju sudionika. Iako su zajedničke zabave uz ples i pjesmu trebale biti na jednom mjestu u Sol Polynesiji, zbog lošeg vremena, to se nije dogodilo, pa je i glavna svečanost u subotu navečer održana u Hotelu Sol Garden Istra. Svirao je zabavni sastav »Highlanders« iz Istre.

Sportska natjecanja

Usprkos lošem i kišnom vremenu, sve je prošlo u najboljem redu bez ikakvih incidenata, iako se na sportskim terenima igrala »muška« igra. U subotu,  14. lipnja, kiša je drobila čitavog dana, ali to nije smetalo da se odigra finale u nogometu, potezanje konopa, košarci, a popodne i igra karata u Hotelu Aurora.
Treba samo doživjeti dio te takmičarske atmosfere, kad se, primjerice, navija za svoje nogometaše ili potezače konopa, da ne spominjemo zabavu i ples. Na Susretima 2008. godine u Umagu dominirali su sudionici »Tiska«, »Vjesnika«, »Odašiljača i veza«, »Grafičara« iz Ludbrega, pa i novopridošlih kolega iz »Rotoplasta « kojih je bilo više od 60. Najveći dojam ostavili su nogometaši Tiska i potezači konopa Odašiljača i veza, koji su osvojili prva mjesta na 31. susretima naše djelatnosti. Natjecanja su održana u 11 disciplina.

 

Već 27 godina s istim organizatorom

Prijevoz i smještaj u predivnim umaškim hotelima Sol Aurora, Sol Garden Istra i Sol Polynesia, organizirao je naš neizostavni pratilac »Diners Club Travel« – Poslovnica Zagreb na čelu sa znanim nam Ivanom Majcenom.
– Ja sam organizator prijevoza, smještaja i zabave na Susretima i ovaj posao za Sindikat grafičara radim od 1981. godine. Na 31. susretima radnika Grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske bilo je 710 sudionika, koji su doputovali vlastitim prijevozom – autima ili autobusima. Gosti su bili smješteni u hotelima Sol Aurora, Sol Garden Istra i apartmanskom naselju Sol Polynesia. Sve su to hoteli s 4 zvjezdice, gdje je bio smješten najveći broj gostiju, odnosno 3 zvjezdice (Polynesia). Najviše gostiju bilo je iz Hrvatske Tiskare i Odašiljača i veza, te Rotoplasta iz Svete Nedelje (tri firme).
Smještaj i prehrana bili su bez ijednog prigovora. Zadovoljan sam – ističe g. Majcen – suradnjom sa Sindikatom, jer da nije tako, ne bih se družio s vama već 27 godina.

Svečano otvaranje Susreta SGI 2008.

Točno u 8,40 sati, u petak 13. lipnja 2008. godine, održana je svečanost otvaranja 31. susreta SGI – Umag 2008. Sve nazočne, u ime hotelskog naselja Katoro i Istraturista Umag, pozdravio je g. Samir Martinović, poželjevši da se vidimo i dogodine.
Nakon toga, 31. susrete SGI, otvorio je predsjednik sindikata Stjepan Kolarić, a potom su krenula sportska natjecanja prema već usvojenom programu. Nakon što je pozdravio sve prisutne i poželio im uspjeh u natjecanjima, kratko je rekao: – Susreti imaju širi društveni značaj i tradicionalna su radnička manifestacija našeg Sindikata, gdje rezultate stavljamo na drugo mjesto. Važno je sudjelovati, ne samo pobijediti, jer druženje i prijateljstvo je najveća pobjeda! Nema tih brojki, nema tog rezultata koji može nadomjestiti samo jedno prijateljstvo, a kamoli prijateljstvo svih nas u Umagu – moto je ovogodišnjih 31. susreta. Posebno je naglasio da se naši Susreti 15. puta održavaju u Umagu, što dovoljno govori o uspješnosti obaju partnera – Sindikata i domaćina.

Završna svečanost i tombola

Na završnoj svečanosti, 14. lipnja, u subotu navečer, u Hotelu »Sol Garden Istra«, zabava, pjesma i ples potrajali su do jutarnjih sati. Nakon napornih natjecanja prethodnog dana, veselilo se, plesalo i slavilo zbog sportskih uspjeha ili mogućih dobitaka na tomboli. Oko 23,00 sata, predsjednik Sindikata Stjepan Kolarić svečano je uručio pokale najboljima, koji su u natjecanjima osvojili prvo do trećeg mjesta u devet sportskih disciplina igri karata.
Potom je, 15 minuta iza ponoći, počelo izvlačenje glavnih 12 nagrada tombole, koje su osigurali naš Sindikat i brojni sponzori – tvrtke naše djelatnosti. Nagradne listiće iz bubnja izvlačila je pjevačica, članica benda koji nas je zabavljao cijele noći. Izvlačenje nagrada kontrolirala je komisija u sastavu: Šlat, Črljenec i Dubravka Prpić.

Glavna nagrada MOPED YAMAHA YN50 Zoranu Čolakoviću iz IGEPE plana papiri Zagreb

Najvrjednija i glavna nagrada na 31. susretima SGI u Umagu, bila je novi Moped, kojeg je donirao Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske. Ovaj put sretni dobitnik izvučen iz bubnja bio je Zoran Čolaković, zaposlenik IGEPE plane papira iz Zagreba. Točno u 1,00 sat iza ponoći, kratko je izjavio za Grafičar: – Nadao sam se glavnoj nagradi. Kupio sam samo jednu lutriju i dobio glavni zgoditak. I prošle sam godine dobio kućno kino, pa mogu reći da sam srećković na Susretima. Čak sam i planirao kupiti sličan moped za vožnju po gradu i slobodno vrijeme, jer je to vrlo dobro prijevozno sredstvo u gradskim gužvama. Stoga želim ponoviti: Presretan sam i  puno zahvaljujem Sindikatu grafičara koji tradicionalno organizira i provodi ove Susreta – godišnje okupljanje zaposlenih u našoj djelatnosti. To je veselje ne samo za mene, nego i za kolege iz firme koji su sudjelovali na SGI ove godine u Umagu. Hvala svima!
Ostale nagrade, koje su bile izvlačene iz bubnja, donirale su tvrtke: »Grafičar« Ludbreg, »Tisak« Zagreb, »Radin Grafika« Zagreb, »Diners Club Adriatic« iz Zagreba, »Istraturist« Umag, »Odašiljači i veze« Zagreb, »AKD« Zagreb, »Fokus« iz Zagreba, »Radin repro i roto« Zagreb i »Uvez« iz Zagreba.

Zahvala organizacijskog odbora

Organizacijski odbor 31. susreta SGI posebno zahvaljuje na donacijama proizvoda i usluga trgovačkim društvima koja su pridonijela  uspješnom organiziranju i odvijanju ovogodišnjeg druženja u Umagu. To su: Vjesnik Tiskara iz Zagreba, Željeznička Tiskara, Grafika-Grafoprint, Croatan, Europapress Holding i Model pakiranje iz Zagreba.

Verzija za ispis Povratak na prethodnu stranicu