29. Susreti SGI - Šibenik (7.-10. lipnja 2006.) - Sportska natjecanja samo za radnike - bez profesionalaca
Budući da Umag nije bio spreman prihvatiti sve sudionike SGI 2006., ove će se godine 29. Susreti radnika u grafičkoj i nakladničkoj djelatnosti Hrvatske održati u Šibeniku - Hotelsko naselje Solaris u vremenu od 7. do 10. lipnja 2006. Krajnji rok za prijave sudjelovanja na Susretima je 26. svibnja 2006., a prednost imaju one tvrtke gdje djeluje Sindikat grafičara. Cijena kompletnog smještaja iznosi 795,00 kuna, odnosno 990,00 kuna za nečlanove sindikata.
Članovi malonogometnih ekipa budu moći će biti isključivo zaposlenici tvrtki za koje nastupaju, a nikako hakleri sa strane.

Rok za prijave do 26. svibnja 2006.

Na sjednici Predsjedništva Sindikata grafičara održanoj 14. ožujka 2006. godine, odlučeno je da se 29. Susreti SGI, 2006. godine održe u Hotelskom naselju "Solaris" u Šibeniku. To je bila gotovo jedino prihvatljiva ponuda, obzirom na kapacitet hotelskog smještaja i potrebe sportske terene gdje će biti održana brojna ovogodišnja sportska natjecanja u 9 sportskih disciplina i turnirima belota i briškule. Organizator i ovogodišnjih 29. Susreta radnika u našoj djelatnosti je Sindikat grafičara uz stalnog suradnika Diners Club Travel s dobro znanim Ivanom Majcenom.
Na prvoj sjednici Organizacijskog odbora 29. Susreta održanoj dana 19. travnja 2006. godine konstituiran je Organizacijski odbor 29. Susreta u sastavu: Stjepan Kolarić, Aleksandar Žaja, Dragutin Črljenec, Gordana Šešelj, Branko Kučko, Nada Poldrugač, Bećir Mujdžić, Zlatko Pajtak, Ivica Majcen i Suzana Žaja. Potvrđeno je da će se 29. Susreti održati će se u Šibeniku, hotelsko naselje Solaris, u vremenu od 07. do 10. lipnja 2006. godine. Cijena aranžmana (tri kompletna pansiona, boravišna pristojba) iznosi 795,00 kuna za članove Sindikata i 990,00 kuna za sudionike iz trgovačkih društava koji nemaju organizirane sindikalne podružnice te prijevoz autobusom 250,00 kuna (ove godine autobusi polaze s Autobusnog kolodvora, a ne kao do sada iza Cibone). Moguće je i obročno plaćanje na tri rate i to; prva rata od 50% do 7. lipnja 2006., druga rata od 25% do 7. srpnja 2006. i treća rata od 25% do 7. kolovoza 2006. godine.
Prijave i uplate se vrše u poslovnici Diners Club Travel, Berislavićeva 2, a zadnji rok prijave je 26. svibnja 2006. godine. Nakon toga roka prijave se neće primati. Zaključeno je da apsolutni prioritet kod prijava za 29. Susrete imaju trgovačka društva kod kojih su radnici sindikalno organizirani u Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske. U Šibenik treba doći u srijedu navečer, a povratak je u subotu poslije podne.
Dodatne informacije mogu se dobiti na:
Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske, Zagreb, Breščenskoga 4, tel.: 4501-470; fax.: 4554-590.
Diners Club Travel, Zagreb Berislavićeva 2, tel.: 4873-204; fax.: 4817-246.

Mali nogomet bez profesionalaca!

Poznato je da se tijekom trodnevnog druženja i zabave, održavaju intenzivna sportska natjecanja između članova (ekipa) tvrtki koje sudjeluju na SGI, a među najzanimljivijima su natjecanja u malom nogometu i potezanju konopa. U sportskom dijelu 29. Susreta biti će 11 disciplina: Mali nogomet (6 igrača), Kuglanje (6 igrača), Stolni tenis (3 igrača), Mini golf (2 igračice), Potezanje konopa (8 natjecatelja - 6 muškaraca +2 žene), Tenis (pojedinačne prijave), Košarka (3 igrača - 2 muškarca +1 žena), Odbojka na pijesku (3 igrača - 2 muškarca +1 žena), Boćanje (3 igrača), Turnir u belotu (2 igrača), Turnir u briškuli (2 igrača).
Već godinama postoje opravdani prigovori da pojedine tvrtke dovode posuđene igrače malog nogometa (gotovo profesionalce) i ravnopravno se natječu s amaterima - radnicima zaposlenim u brojnim tvrtkama koji zbog toga neopravdano imaju lošije plasmane. To svakako nije fer niti pošteno, pa je Organizacijski odbor ovogodišnjih 29. Susreta jednoglasno donio odluku da se s takvom praksom konačno prekine. Naime, njihov je zaključak da članovi malonogometnih ekipa budu isključivo zaposlenici tvrtki za koje nastupaju, a nikako hakleri sa strane. Uz uobičajene Komisije za realizaciju Susreta po pojedinim disciplinama ove godine biti će imenovana posebna Komisija za mali nogomet koja će provjeravati da li su igrači zaista radnici tvrtke koju predstavljaju uz prijetnju diskvalifikacije.
Također je odlučeno da se ove godine ne dozvoli sudjelovanje, odnosno zabrani, ekipi malog nogometa iz "Lipa Milla" - Zagreb, zbog dovođenja igrača koji ne rade u njihovom poduzeću a na zahtjev zaposlenih i članova sindikata. Direktorici "Lipa Milla" i sindikalnom povjereniku odnosno članovima sindikata u istom, uputiti će se dopis odnosno odluka Organizacijskog odbora. Sve druge discipline mogu prijaviti.