English
version


 
Neka ovo bude vaša početna stranica.
Stavite ovu stranicu u Favorites.
30. jubilarni Susreti - Druženje, sport i zabava kao nagrada za naporan rad cijele godine
Tradicionalni Susreti radnika u grafičkoj i nakladničkoj djelatnosti Hrvatske, predivan je događaj i najveći uspjeh sindikalnog rada. Susreti se pamte i doživljavaju s najvećom ljubavi i željom za ponovnim dolaskom. Na njima se okupljaju radnici različitih profila, zanimanja i dobi, na kojima se bolje upoznajemo, stvaramo nova prijateljstva, družimo, natječemo i zabavljamo na sebi svojstven način. I ovaj put u Umagu bio je to najveći skup radnika naše djelatnosti na jednom mjestu, gdje se sve odvija po zacrtanom planu i programu, s voljom i zadovoljstvom. Sve je prošlo u najboljem redu bez ikakvih incidenata, iako se na sportskim terenima igrala "muška" igra.
Prijevoz i smještaj u predivnim Umaškim hotelima Sol Aurora, Sol Koralj, Sol garden Istra i Sol Polynesia, organizirao je naš neizostavni pratilac "Diners Club Travel" - Poslovnica Zagreb na čelu s poznatim Ivanom Majcenom. Najveći broj sudionika u Ummag je došao vlastitim prijevozom (automobil), uz dva autobusa iz Zagreba, te Ludbrega i Osijeka. Prehrana je bila organizirana prema hotelskom smještaju, a zajedničko druženje uz pjesmu i ples do zore, odvijalo se svake večeri u Hotelskom kompleksu "Sol Polynesia".

Važno je sudjelovati

Točno u 8,30 sati u četvrtak 14. lipnja 2007. godine, 30. jubilarne susrete SGI otvorio je predsjednik sindikata Stjepan Kolarić. Nakon što je pozdravio sve prisutne i poželio im uspjeh u natjecanjima, kratko je rekao: - Susreti imaju širi društveni značaj i tradicionalno su radnička manifestacija našeg Sindikata, gdje rezultate stavljamo na drugo mjesto. Važno je sudjelovati, ne samo pobijediti, jer druženje i prijateljstvo je najveća pobjeda!
Riječ zadovoljstva i dobrodošlice, u ime Hotelskog naselja Katoro, izrekla je gđa Irene Kaugarić, direktorica Hotelskog kompleksa "Sol Polynesia". Nakon toga, točno u 9,00 sati otpočela su natjecanja u 11 sportskih disciplina na terenima Katora.

Treba smo doživjeti dio te takmičarske atmosfere, kad se primjerice navija za svoje nogometaše ili potezače konopa, da ne spominjemo zabavu i ples. Na Susretima ove godine u Umagu dominirali su sudionici "Odašiljača i veza" kojih je bilo 50-ak. Oni su urnebesno uz svoje tamburaše proslavili prvo mjesto u malom nogometu i potezanju konopa.

Završna svečanost i tombola

Na završnoj svečanosti 16. lipnja u subotu navečer u "Sol Polynesiji", zabava, pjesma i ples potrajali su do jutarnjih sati. Veselilo se i slavilo radi sportskih uspjeha ili mogućih dobitaka na tomboli. Oko 23,00 sata, predsjednik Sindikata Stjepan Kolarić svečano je uručio pokale najboljima, koji su u natjecanjima osvojili prvo do trećeg mjesta u svim disciplinama.
Tom prilikom uručena su posebna priznanja-nagrade dvanaestorici osoba koje su proteklih godina dale veliki doprinos u radu i organizaciji sindikalnih aktivnosti.
Potom je u 0,20 sati iza ponoći počelo izvlačenje glavnih 12 nagrada tombole, koje su osigurali naš Sindikat i brojni sponzori - tvrtke naše djelatnosti. Nagradne listiće iz bubnja izvlačila je pjevačic Aleksandra, članica benda koji nas je zabavljao cijele noći. Izvlačenje nagrada kontrolirala je komisija u sastavu: Šlat, Prpić i Kučko. Voditeljica programa SGI 2007. bila je Žana koja je svoj dio odradila dobro i profesionalno.

Automobil dobio Francek Mudrinjak, radnik "Bakrotiska" iz Garešnice

Najvrijednija i glavna nagrada na 30. jubilarnim susretima SGI u Umagu, bila je novi automobil "Opel Astra Clasic" 1,4 16V, a pripala je sretnom dobitniku Franceku Mudrinjaku, radniku "Rotoplasta - Bakrotiska" iz Garešnice.
Nakon što je postao sretni dobitnik glavne nagrade - automobila, presretni Francek Mudrinjak iz Garešnice oko 1,00 sati iza ponoći, dao nam je kraći intervju za list "Grafičar".
Nemam riječi. Sretan sam, prezadovoljan i zbunjen. Kad su iz bubnja izvukli moj listić, pročitali moje ime i rekli da sam dobil novi auto, nisam mogel dojti k sebi. Prvo sam mobitelom nazval suprugu, al nije mi poverovala. Potom sam zvao sina i probudio ga (1,05 sati) i rekel mu da sam na tomboli dobil novi auto, bio je vrlo sumnjičav. Ponovo sam javio da sam upravo ja bio sretni dobitnik u Umagu i da imam ključeve novog Opela, uzvratio mi je: - Japa, buš mi dal taj novi auto? Ne, sinek! Tebi bum dal moj stari auto, a ovoga novoga bum ostavil za sebe. Veselju nije bilo kraja, pa je Francek počastio najbliže kolege, tik uz novi auto.
Franceku su prvi čestitali Dragutin Opat i Ivan Volarić, kolege s posla. - I mi smo bili iznenađeni da je od 1000 ljudi naš prijatelj dobio glavnu nagradu automobil. Kad smo mu čestitali, pala je pokoja suza radosnica, jer i mi smo se veselili. Pa, sretno Ti bilo kolega Francek.

Ostale nagrade koje su bile izvlačene iz bubnja, bile su: tri Notbooka našeg sindikata, kućni kino Sony, Digitalna video kamera, Digitalni fotoaparat Olympus, dva Mobitela, kristalna zdjela, 7 dana odmora za 5 osoba u "Sol Polynesiji" i 7 dana ljetovanja (polupansion) na Pagu za dvije osobe.


Svima hvala

Organizacijski odbor 30. susreta SGI, posebno zahvaljuje na donacijama proizvoda i usluga trgovačkim društvima koja su doprinijela uspješnom organiziranju i odvijanju ovogodišnjeg druženja u Umagu.
Oko 1000 sudionika napustilo je Umag veselo i razdragano, uz obećanje da će doći i iduće 2008. godine.

Verzija za ispis Povratak na prethodnu stranicu