Ukazali smo na loše poslovne poteze u Narodnim novinama!
U povodu članka objavljenog na Portalu 24 sata "Mekko stanje: Uložili milijune, a onda sve prodali privatniku", Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske je priopćenjem javno ukazao na loše poslovne poteze dosadašnjih uprava Narodnih novina. Naime, javno smo ukazali na okolnost da su se u proizvodnju toaletnog i higijenskog papira uložila ogromna sredstva da bi se potom ta investicija ocijenila neprofitabilnom i promašenom pa se isti posao sada prodaje drugom poslodavcu pod znatno nižom cijenom od uloženog.
Sindikat grafičara smatra kako je nužno napokon uspostaviti sustav odgovornosti, posebice u pojavi kratkoročnog političkog kadroviranja, a kako bi oni koji donesu štetne odluke odgovarali bez obzira na opciju koja ih je postavila.
Ujedno smo ukazali na činjenicu da je zasad i u ovom konkretnom slučaju realnost da su radnici jedini koji plaćaju cijenu ovakvih štetnih odluka i promašaja. Iako radnike i njihove predstavnike nitko nije konzultirao pri donošenju ovih odluka, zbog negativnih poslovnih rezultata radnicima Narodnih novina d.d. plaće su krajem prošle godine smanjene 10%. To je ustvari jedina konkretna posljedica u svemu, a ostalo su samo priče.
Sindikat grafičara smatra kako treba ukazati na to da sve dok mnoge uprave i poslodavci, bilo državni ili privatni, igrajući se s budućnošću drugih ostvaruju koristi i profite, a ne snose odgovornost, ni moralnu ni materijalnu, a s druge strane radnici i građani snose rizike i podmiruju njihove štete, nećemo ići naprijed već i dalje samo unatrag.