Osnovne smjernice rada Sindikata, 2019. - 2023.
7. kongres je 27. rujna 2019. godine u svojem završnom dijelu donio Osnovne smjernice rada Sindikata u novom mandatnom razdoblju 2019.  2023. godine. Njima se u više točaka naznačuju temeljne aktivnosti rada našeg Sindikata iduće četiri godine, a koje se trebaju provesti na kroz sve njegove razine.
Osnovni smjerovi našeg zajedničkog rada u idućem razdoblju su:  Organiziranje  Kolektivno pregovaranje i socijalni dijalog  Radno-pravna zaštita  Obrazovanje  Informiranje i komunikacija s članstvom  Jubilej 150 godina Sindikata  Razmatranje novih potencijalnih projekata  Fondovi Sindikata i solidarnost u korist članova  Očuvanje imovine i stabilno financijsko-materijalno poslovanje  Susreti radnika u tiskarstvu, komunikacijama, nakladništvu i medijima  Nacionalna razina  Međunarodna suradnja  Gradnja Sindikata radnika svih medijskih djelatnosti.

• Organiziranje
  • Kolektivno pregovaranje i socijalni dijalog
  • Radno-pravna zaštita
  • Obrazovanje
  • Informiranje i komunikacija s članstvom
  • Jubilej 150 godina Sindikata
  • Potencijalni projekti
  • Fondovi Sindikata i solidarnost
  • Imovina i financijsko-materijalno poslovanje
  • Susreti radnika u tiskarstvu, komunikacijama, nakladništvu i medijima
  • Nacionalna razina
  • Međunarodna suradnja
  • Gradnja Sindikata radnika svih medijskih djelatnosti

Darije Hanzalek ponovno izabran za predsjednika - Potvrda dobrog rada
“Ne volim davati velika obećanja, ali svakako mogu jamčiti da ću svojim svakodnevnim radom, zalaganjem i dostupnošću prema svima vama učiniti sve u mojoj moći da opravdam vaš izbor.”

Novi sastav organa Sindikata
Gotovo dva sata nakon tajnog glasovanja prebrojani su rezultati i predsjednica Izborne komisije Snježana Antolić izvijestila je o rezultatima izbora i novom sastavu organa Sindikata grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske.

• Predsjedništvo Sindikata
  • Nadzorni odbor Sindikata
  • Statutarna komisija Sindikata
  • Predsjednik Sindikata
  • Novi skraćeni svakodnevni naziv Sindikata

Priznanja za dugogodišnji doprinos u radu Sindikata
Posebno emotivan dio Kongresa bila je dodjela priznanja za dugogodišnji doprinos u Sindikatu. Dobitnici su odabrali uz koju pjesmu žele primiti priznanje te su se kratko obratili prisutnima. Prisjećanje na sindikalni rad, sve one koje su u tim godinama upoznali, prisjećanje na sva postignuća, akcije i pomoć koju su pružili svojim članovima, sva druženja, izazvali su nalet emocija kod svih dobitnika priznanja, ali i kod svih prisutnih na Kongresu. Ali to su ipak bile suze radosnice, znak da se svaki trud tih godina isplatio te koje motiviraju i one pred kojima je još dug sindikalni život.
Priznanja su podijelili sadašnji predsjednik Sindikata Darije Hanzalek i dugogodišnji predsjednik Sindikata Stjepan Kolarić, a neposredno su ih primili sljedeće kolegice i kolege